SUBSIDIES  / BTWREGELING / DUURZAAMHEIDLENING

Ben je eigenaar én bewoner van jouw woning? Dan kan je in aanmerking komen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Voorwaarde is dat je 2 of meer energiebesparende isolatiemaatregelen hebt uitgevoerd en betaald.

Denk hierbij aan:

  • spouwmuurisolatie: het isoleren van bestaande spouwmuren
  • dakisolatie: het isoleren van het bestaande dak, of van de bestaande zolder- of vlieringvloer
  • vloerisolatie en/of bodemisolatie: het isoleren van de bestaande vloer en/of de bestaande bodem
  • gevelisolatie: het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel met isolatiemateriaal
  • hoogrendementsglas: het vervangen van glas in de thermische schil door HR++-glas of door triple glas

Voor meer informatie kan je ook terecht bij het RVO.

duurzaamheidslening

Wat is een duurzaamheidslening

Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert. Door uw woning energiezuiniger te maken, bespaart u energie* en woont u comfortabeler. Niet alleen fijn voor u, maar ook goed voor het milieu. *Bij gelijkblijvende energieprijzen, uw gebruik van voorzieningen en apparatuur zoals verwarming/ thermostaat niet veranderd is en de energiebesparende maatregel adequaat is uitgevoerd door een deskundig aannemer of installateur.

Rekenvoorbeeld

10 panelen leveren 3400 kw op, tegen de huidige energieprijs á € 0,23, dit levert u € 782,00. Terwijl de PV installatie met 10 panelen, compleet gemiddeld tussen de €3500,- en €3900,- incl. BTW kost. Dan heeft u het systeem binnen 5 jaar terug verdiend en vanaf die tijd gratis stroom.

Besparing op een gemiddelde woning met spouw en vloerisolatie ligt gemiddeld tussen de 25 en 35% afhankelijk van ligging en situatie. Gemiddeld gebruik is 3000 kub gas á € 0,72 bij een gemiddelde besparing levert u dit € 648,– op de investering ligt gemiddeld op € 3100,00. Ook hier heeft u de investering binnen 5 jaar terug verdiend. Daarnaast ontvangt u gemiddeld 30% subsidie op isolerende maatregelen.

Gaat u gebruik maken van een SVN duurzaamheidlening dan heeft u alsnog een maandelijkse besparing en na 5 jaar loopt de besparing enorm op.

Geïnteresseerd?